Steenbakkerij Vande Moortel lanceert zes nieuwe gevelstenen in 2018
Terug naar overzicht

Steenbakkerij Vande Moortel lanceert zes nieuwe gevelstenen in 2018

Steenbakkerij Vande Moortel lanceert zes nieuwe gevelstenen in 2018

Binnen de reeksen Nature7, linea en infinitum

Vande Moortel lanceert in 2018 met trots zes kenmerkende nieuwe gevelstenen. Binnen de Nature 7-reeks de Brick J en Brick W. Binnen de linea-reeks de linea 9001 en linea 7035. En binnen de infinitum-reeks de infinitum 1013 en infinitum 7001. Hiermee voegt Steenbakkerij Vande Moortel twee bleke tinten toe aan haar gamma, crèmewit en lichtgrijs.

 

Beide tinten worden in de drie reeksen volgens het Hand-made principe vervaardigd, waardoor ze een typische Vande Moortel touch krijgen. De nieuwe producten zijn ontwikkeld op vraag van de klanten die onder andere op zoek waren naar lichtere tinten om toe te passen in stedelijke omgevingen.

NATURE7, LINEA EN INFINITUM

De gevelstenen in de reeks Nature7 hebben het ecologische Brick7-formaat. Hiermee vormt Vande Moortel het klassieke waalformaat om tot een ecologische gevelsteen. De gevelstenen in de linea-reeks hebben het kenmerkende formaat van ca. 240 mm x 115 mm x 38 mm, een lange platte steen die uitermate geschikt is voor het accentueren van horizontale lijnen in metselwerk. En met een lengte van 510 mm geven de gevelstenen uit de infinitum-reeks een moderne en hedendaagse look alsook een extra ruimtegevoel.

HAND-MADE LABEL

De stenen zijn vervaardigd via het Hand-made principe, die gekenmerkt wordt door een puur karakter. Binnen één productie ontstaan er krachtige natuurlijke kleurverschillen vanwege het gereduceerde bakproces. Deze nuances komen voor tussen de verschillende stenen en op de zijden onderling.

Samen met de handmatige verwerking tijdens het productieproces maakt dit elke steen uniek. Zo verkrijgen ze hun ruwe contouren en vertonen ze sporen van deze manuele handelingen. De aanwezige brandvlekken worden bij de Nature7-reeks op authentieke wijze bekomen door het strooien van kolen. Het resultaat is een krachtig, genuanceerd en heel natuurlijk beeld.

 

Nature7 Brick J
 

Nature7 Brick W
linea 9001 linea 7035

 

infinitum 1013
 
infinitum 7001