Vande Moortel Clay Paver Award 2017: winnaars
Terug naar overzicht

Vande Moortel Clay Paver Award 2017: winnaars

Vande Moortel Clay Paver Award 2017: winnaars

PROMOTIE VAN DUURZAME PLAATSEN INGERICHT MET KLEIKLINKERS

Met de Vande Moortel Clay Paver Awards willen we unieke ontwerpen met kleiklinkers promoten en ondersteunen. Plaatsen die het hoofd bieden aan uitdagingen zoals duurzaamheid, toegankelijkheid, kostenefficiëntie en meer.

Het is dan ook onze overtuiging dat hoogwaardige gebakken kleiklinkers thuishoren in dergelijke omgevingen. Daarom willen we de realisaties met onze klinkers onder de aandacht brengen en hun ontwerpers belonen. Zowel groot en klein, publiek en privaat.

In 2017 organiseerde Steenbakkerij Vande Moortel voor de tweede keer de Vande Moortel Clay Paver Award. Met trots maken we hieronder de winnaars van de verschillende categorieën bekend:

LAUREATEN 2017

Kleine projecten: Voor private projecten kleiner dan 100m² met kleiklinkers

GOUD: BOWLES & WYER MET A NOTTING HILL GARDEN

Motivatie jury: "In deze Engelse stadstuin wordt de beschikbare ruimte maximaal benut. De lichtgrijze ‘Salvia’ kleiklinker doet de tuin groter lijken. De afboording met de ‘Titaan’ kleiklinker brengt een heel mooi contrast teweeg met een moderne en strakke look. Deze stijl keert terug in de keuze van de plantenbakken en het tuinmeubilair. De combinatie van de kleiklinkers met het grind en de stapstenen geven een rustgevend gevoel in deze stadstuin."

    

 

 

ZILVER: TUINARCHITECTUUR DDS

Motivatie jury: "Zowel bij de keuze van de materialen als bij de plaatsing ervan, is er met veel oog voor detail gekeken naar de woning en haar omgeving. Door de materialen en de beplanting (grind, blauwe hardsteen, blauwgrijze SeptimA Taupe kleiklinker en de witte bloemen) op elkaar af te stemmen, vormt het geslaagd resultaat een mooi geheel. De link met deze rustieke woning wordt gevormd door het gebruik van de getrommelde kleiklinkers die eveneens verwerkt zijn in een wildverband."

   

Middelgrote en grote projecten: Voor private projecten groter dan 100m² met kleiklinkers

GOUD: TUINEN HOORNAERT MET SHOWTUIN BOORDEVOL VARIATIE MET AANDACHT VOOR RUST EN OPENHEID

Motivatie jury: "Deze showtuin laat vele materialen zien in combinatie met kleiklinkers als rode draad. De grijze Ancienne Belgique Parelgrijs brengt rust in elk verschillend tuinhoekje waardoor ze het ganse jaar door van de tuin kunnen genieten. Bovenop de veelzijdigheid van de tuin, valt het op hoe hij zich nadeloos integreert in de omgeving en zeer rustig oogt." Lees de reportage over de Showtuin van Tuinen Hoornaert.

  

ZILVER: CREATIEF IN GROEN (JONAS D’HOORE) MET LANDSCHAPSTUIN IN POPERINGE

Motivatie jury: "Het doel om de tuin te laten versmelten met het landschap en om het karakter van de gezellige vierkantshoeve te bewaren, is bereikt. Het niveauverschil werd heel krachtig, maar sober en natuurlijk uitgewerkt met de bruin-zwarte tint van de ‘Lava’ kleiklinker." Lees de volledige reportage over de Landschapstuin in Poperinge.

    

 

 

 

 

 

 

BRONS: LSV GARDENS & ASSOCIATES MET VOLPINI TOKEN

Motivatie jury: "De warme gele kleiklinker in deze tradionele Engelse setting vormt de perfecte overgang tussen de woning en de veelzijdige beplanting van het impressionante domein dat overvloeit in het achterliggende land."

  

Hedendaagse projecten: Voor alle moderne en hedendaagse ontwerpen met kleiklinkers.

GOUD: ART&BUILD MET DOCKS BRUXSEL, WINKEL- EN ONTSPANNINGSCOMPLEX IN BRUSSEL IN DE BUURT VAN DE VAN PRAETBRUG

Motivatie jury: "Het project straalt creativiteit uit omwille van de unieke kleurenmix van kleiklinkers en de verschillende verwerkingen (ingezand buiten/gevoegd binnen) en legverbanden. Het gebruik van kleiklinkers binnen creëert een apart gevoel. Met het aanwezige daglicht en doortrekken van de bestrating, heb je ook binnen het gevoel dat je buiten aan het shoppen bent." Bekijk de volledige fotoreportage.

  

 

 

 

 

Publieke en commerciële projecten: Voor alle openbaren of publiek toegankelijke plaatsen met kleiklinkers

GOUD: JOS VAN DE LINDELOOF MET DUNEA EN DUINLANDSCHAP MEIJENDEL, NEDERLAND

Motivatie jury: "Het ontwerp maakt dit uniek stukje natuur toegankelijk voor het brede publiek. Centraal in het duinenlandschap zijn voor de bezoekers alle faciliteiten voorzien met respect voor de agrarische en culturele geschiedenis van deze locatie. De ontwerper is erin geslaagd aan deze buitengewone ruimte nog iets extra toe te voegen zodat elk bezoek een ware beleving wordt."

  

Proficiat aan alle winnaars!

Deelnemen aan Vande Moortel Clay paver Award 2019? Klik hier.