De apotheek van de toekomst
Terug naar overzicht

De apotheek van de toekomst

Klassiek Vlaams metselwerk met hedendaagse look

De apotheek van de toekomst
Opdrachtgever:

D&D pharma


Aannemer:
 
Built


Gevelstenen:
 

 

De apotheek van de toekomst
Met een duidelijk afgebakende visie stapte de bouwheer naar de architect. Wat ‘De apotheek van de toekomst’ zou worden, werd bekrachtigd met begrippen zoals klantgerichtheid, functionaliteit, architectuur en detaillering. Het resultaat werd een sterk staaltje van vernieuwde architectuur op alle vlakken.
 
Het project staat in Berendrecht midden tussen een aantal oudere woningen verwerkt in klassiek Vlaams metselwerk.  Het oorspronkelijke opzet was de om de rustieke baksteen van het oude vervallen huisje te gebruiken in het nieuwe project. Kwalitatief was de keuze voor een nieuwe gevelsteen dan weer evident. De Rustique Oud Kwaeremont verwerkt in een halfsteensverband past perfect in het straatbeeld.

 

De apotheek van de toekomst

Vormelijk wou Sculp[IT] een zeer abstract gebouw creëren met functionaliteit als hoofdrol. Het gelijkvloers werd daarom opgevat als een glazen balk waarin zich de ‘showroom’ van de apotheek bevindt.

Om het architecturale evenwicht van het bouwvolume te bewaren en de context te respecteren werd geopteerd om een bakstenen blok op dit glazen sokkelvolume te plaatsen. De bakstenen bovenverdieping herbergt een van ’s lands grootste apotheekrobots. High tech van hoogste niveau met een typisch Vlaams omhulsel , kan je stellen. 

De apotheek van de toekomst

De nauwkeurigheid en het technisch vernuft werd tot in het kleinste detail aangehouden. Kaderloos glas, op maat gelaserde raamprofielen en baksteenstrips voor het plafond.

De Oud Kwaeremont die voor dit laatste werd gebruikt, draagt ook bij aan de abstractie van het bovenblok en aan de authentieke look van het project.  

Het geeft het ‘futuristisch’ gebouw de nodige warmte en maakt het toegankelijk voor het grote publiek.  De passant wordt als het ware getriggerd om toch eens binnen te kijken.   

 

Op zoek naar meer inspiratie

voor uw project?

Vraag onze brochure aan en ontdek tal van unieke toepassingen!