Renovatieproject met NATURE7
Terug naar overzicht

Renovatieproject met NATURE7

Een unieke mix van kleur en textuur

Renovatieproject met NATURE7

project: Mix Nature7 met 6 kleuren

architect: Nicolas Blondeel (www.enplusachitecten.be)

opdrachtgever: Private client

Gevelstenen:   

Nature7 Brick A
Nature7 Brick H
Nature7 Brick I
Nature7 Brick U
Nature7 Brick G
Nature7 Brick B

Verwerking: dunbed - wildverband

Creëer uw eigen mix op www.nature7.be

 

Renovatieproject met NATURE7

Bij dit renovatieproject heeft de architect een unieke brick mix gemaakt met gevelstenen uit  het NATURE7 gamma. In totaal werden er zes verschillende kleuren gebruikt voor het optrekken van de gevel.  

De grijze en bruine tinten van de bricks  A, H, I en U geven de toon aan en harmoniëren met de onmiddellijke omgeving. De lichtere tinten van de bricks G en B zijn toegevoegd aan de mix om het metselwerk te laten oplichten.  In deze baksteenmix is ook rekening gehouden met de textuur van de stenen. Zo is er bewust gekozen voor de ruwe Brick U die in combinatie met de vorm van de stenen en de verwerking de gevel de gewenste textuur meegeven.


Vande Moortel: Hoe bent u bij het NATURE7 gamma terecht gekomen?

Architect N. Blondeel: "We zijn op zoek gegaan naar een sterk genuanceerde gevelsteen, bij NATURE7 bleek dat we die zelfs zelf konden samenstellen, want anders is het altijd wel 'te donker', 'te rood', 'te geel' enz... We kozen daarbij ook bewust voor een combinatie van effen stenen met ruwere." 

 
Renovatieproject met NATURE7

Voor de totstandkoming van dit project was er een nauwe samenwerking tussen de architect en de bouwheer nodig ondersteund door Vande Moortel als fabrikant.  Om deze projecten zo goed mogelijk voor te bereiden, bieden wij de mogelijkheid om in onze showroom de gewenste mix uit te leggen met steenstrips. Zo kan er op voorhand een nauwkeurige en realistische inschatting gemaakt worden van het eindresultaat

Architect N. Blondeel: “ Het was zeer leuke manier van werken om samen met de eigenaars spelenderwijs te experimenteren. Het heeft voor dit project echt een band geschept tussen ons en de opdrachtgevers en ervoor gezorgd dat we beiden zeer tevreden zijn over het resultaat. Deze werkwijze bevordert ook enorm de verdere samenwerking tussen de architect en de bouwheer. Zo’n verstandhouding komt het hele bouwproces ten goede.

Jullie hebben dan ook een zeer goede showroom aangaande gevelstenen en hun verwerking . We kunnen op aanvoelend kunstenaarsniveau echt zelf een schilderspalet samenstellen... Zeker voor herhaling vatbaar!” 

 
Renovatieproject met NATURE7

Vande Moortel: heeft u naar isolatie speciale keuzes gemaakt door te werken met een steen van 7 cm dik?

"We bleven bij onze standaard dikte van 10cm PUR Recticelplaten. Hiermee kunnen we de nodige waarden altijd bereiken. We letten de laatste jaren veel meer op de perfectie van de plaatsing dan op het nog vermeerderen van de dikte, dus winddichtheid is een grotere zorg geworden. In de totale muur opbouw sparen we wel die 3 cm uit. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen."