Tritstraat Kampenhout
Terug naar overzicht

Tritstraat Kampenhout

Nature7 binnen sociale huisvesting

Tritstraat Kampenhout

project: Tritstraat – Kampenhout

architect: Comodo architecten (www.comodoarchitecten.be)

opdrachtgever: GMV Sint-Pieters-Leeuw (www.volkshuisvesting.be)

Gevelstenen:  Nature7  mix  Brick N en Brick B in verschillende verhoudingen. 

Verwerking: dunbed - wildverband 

Tritstraat Kampenhout
In Kampenhout is de eerste fase van start gegaan van het project in de Trisstraat. Dit project omvat de bouw van 80 sociale koopwoningen in opdracht van de gewestelijke maatschappij voor volkshuisvesting uit Sint-Pieters-Leeuw. Het project is ontworpen door COMODO architecten uit Leuven die als gevelstenen kozen voor 2 kleuren uit het Nature7 gamma.
 
Het ontwerp kadert in het masterplan dat voor de wijk werd opgesteld door bureau A2D. Aandachtspunten bij de opmaak van het architectuurontwerp waren voldoende privacy voor elke woning, en op schaal van de wijk evenwicht tussen eigenheid en eenvormigheid, of anders gezegd: samenhang zonder monotonie.

 

Tritstraat Kampenhout
Waarom NATURE7 van Vande Moortel?
 
COMODO architecten: “Baksteen is een traditioneel maar ook een tijdloos bouwmateriaal.  Zeker wanneer het verwerkt wordt met een dunne voeg krijgt het een eigentijds karakter.  Uiteindelijk hebben we voor de NATURE7 reeks gekozen door het achterliggende concept van de brick mix. Het gebruik van twee genuanceerde steenkleuren in verschillende verhoudingen liet ons toe om zachte contrasten tussen de verschillende bouwblokken te bekomen.” 
 
Brick N en Brick B
 
In de zoektocht naar warme kleuren die aansluiten bij de omringende gebouwen is de keuze gevallen op de bruine tinten van de bricks N & B. Uit intern overleg op het bureau kwamen uit het uitgebreide gamma deze kleuren als favorieten uit de bus. Het genuanceerd karakter van deze kleuren zorgt ook voor de integratie van de volumes in het landschap.
 
 
Heeft de keuze voor het NATURE7 gamma nog voordelen met zich mee gebracht? 
 
COMODO architecten:  “De steen van slechts 7 cm breed is een economisch alternatief voor de traditionele breedtes van 9 en 10 cm. Ten opzichte van de traditionele formaten zijn er zeker voordelen op het gebied van muuropbouw, isolatie en het verbruik van grondstoffen.  Bij het uittekenen van dergelijke projecten met meerdere volumes worden deze voordelen nog meer benadrukt.”